Joukkuejako
Cheerleadingia voi Porin Cheerleading Akatemiassa harrastaa harrastejoukkueessa tai kilpajoukkueessa. Tärkeintä on, että jokainen pystyy harrastamaan lajia omien lähtökohtien, motivaation ja taitotasonsa mukaisessa joukkueessa.

Joukkuejakojen tarkoituksena on saada saman tasoiset harrastamaan lajia samaan joukkueeseen, joka on tärkeää turvallisuuden ja kehittymisen kannalta. Näin myös valmentajat pystyvät kehittämään harrastajia / urheilijoita paremmin, kun kaikki pystyvät tekemään suurin piirtein saman tasoisia harjoituksia.

Joukkuejaoissa on mahdollista myös uusien harrastajien tulla mukaan lajin pariin.

Milloin joukkuejaot tai täydennysjaot järjestetään?
Joukkuejaot järjestetään joka vuosi syyskauden alussa, jolloin valitaan tulevalle uudelle kaudelle kokonaan uusi joukkue.

Syyskauden päätteeksi joulu-tammikuussa joukkueissa järjestetään täydennysjaot. Täydennysjaoissa täydennetään joukkuetta, mikäli vapaita paikkoja joukkueesta löytyy. Joukkueisiin voi hakea kuka tahansa seuran jäsen, sekä uusi harrastaja ikärajojen sallimissa rajoissa.

Mitä joukkuejaoissa tehdään?
Joukkuejaot ovat avoimet harjoitukset, jossa urheilijat käyvät läpi nostoja ja akrobatiaa, kun samalla joukkueen valmentajat sekä joukkuejako-avustajat arvioivat urheilijan tasoa.