PCA MAKSUEHDOT
JOUKKUUEESSA URHEILEMINEN / LOPETTAMINEN
Harraste- ja kilpajoukkueen urheilijat sitoutuvat joukkueeseen ja heidät lisätään jäsenrekisteriin seuran toimesta.

Uusi harrastaja (ei ole ollut mukana toiminnassa aiemmin) saa tutustua harrastejoukkueiden toimintaan kahden harjoituksen verran (kahdet ensimmäiset harjoitukset ilmoittautumisen jälkeen), jonka jälkeen sitoutuu maksamaan jäsen- ja lajimaksun kuluvan puolivuotiskauden loppuun asti (6 kk). Jäsenmaksua ei palauteta vaikka harrastaja lopettaisi syykauden jälkeen eli joulukuussa.

Uusi urheilija (ei ole ollut mukana toiminnassa aiemmin) saa tutustua kilpajoukkueissa joukkueen toimintaan yhden viikon ajan, jonka jälkeen urheilija sitoutuu maksamaan jäsen- ja lajimaksun koko kuluvan toimintakauden loppuun asti (elo-heinäkuu) eli syys- ja kevätkauden.

Kaikissa tapauksissa urheilijan lopettamisesta tai joukkuepaikan perumisesta pitää ilmoittaa kirjallisesti PCA:n toimistolle info@porincheerleadingakatemia.fi.

SEURAN JOPOX LASKUTUS
Joukkueiden jäsen- ja lajimaksut sekä muut kilpailutoimintaan liittyvät maksut laskutetaan seuran Jopox PCA Laskutuksen toimesta. Laskut toimitetaan harrastajien perheille sähköpostitse, seuran Jopoxissa yhteystietoihin päivitettyyn sähköpostiosoitteeseen. Kaikki laskutus tapahtuu sähköisesti, seura ei lähetä paperilaskuja. Maksut tulee hoitaa sähköpostilaskulla olevan maksulinkin kautta eräpäivään mennessä. Lähetetyt laskut löytyvät myös huoltajan Jopox-laskuarkistosta.

JOUKKUEIDEN JÄSEN- JA LAJIMAKSUT
Jäsen- ja lajimaksut pohjautuvat seuran syyskokouksen hyväksymään budjettiin. Jäsen- ja lajimaksuilla katetaan joukkueen kauden aikana syntyneet kustannukset.

Jäsenmaksu: Vuoden 2023 jäsenmaksu on 30 euroa ja se maksetaan lajimaksun 1. erän yhteydessä. Jäsenmaksu on voimassa toimintakauden loppuun. Jäsenmaksu sisältää Suomen Cheerleadingliiton jäsenmaksun.

Lajimaksut: Jokaisella joukkueella on lajimaksut. Lajimaksut maksetaan yhdessä erässä kevät- ja syyskausi erikseen. Lajimaksu kattaa mm. valmennuksen viikoittaisilla harjoitusvuoroilla sekä harjoitustilan. Lajimaksun lisäksi kilpailevilla joukkueilla on erillisiä maksuja, alla tarkemmin niistä.

Jäsen- ja lajimaksua ei hyvitetä, vaikka lopettaisi harrastamisen kesken toimintakauden.

LISENSSI JA VAKUUTUS

Jäsenmaksun ja lajimaksun lisäksi harrastajien (harrasteryhmät, ei kilpailuja) ja urheilijoiden (kilpajoukkueet) tulee ostaa liiton lisenssi, joka sisältää vakuutuksen tai vakuutuksettoman lisenssin. Vakuutuksettoman lisenssin ostaja tarvitsee oman vakuutuksen.

Ilman voimassaolevaa lisenssiä kilpailijaa ei voida ilmoittaa joukkueen mukana kilpailuihin.

Lisätietoa lisenssin ja vakuutuksen ostosta liiton sivuilta (www.scl.fi).

Huom! Porin Cheerleading Akatemia ry ei vakuuta kilpaharrastajia.

Harrastejoukkueissa harrastavat lapset ja nuoret on vakuutettu seuran toimesta. Seuralla on käytössä OP Pohjolan vakuutus harrastejoukkueille. Harrastejoukkueissa urheilevien on lisäksi mahdollisuus halutessaan ostaa harrastevakuutus liiton kautta (www.scl.fi).

MUUT KILPAJOUKKUEEN KULUT
Muita kilpajoukkueen kuluja jäsen- ja lajimaksun lisäksi ovat mm. joukkuevaatteet, leirit, kilpailumatkat, joukkueillat ja kilpailumusiikki yms.

Oletuksena on, että urheilija osallistuu kaikkeen joukkueen toimintaan ja hän on sitoutunut koko toimintakaudeksi. Mikäli urheilija ei voi osallistua joukkueen leireille tai kilpailumatkalle tulee tästä ilmoittaa info@porincheerleadingakatemia.fi viipymättä.

Lähtökohtaisesti kaikille joukkueen jäsenille varataan paikka leiriltä/kilpailuista/tapahtumasta. Mikäli harrastaja lopettaa kesken kauden laskutetaan kaikki siihen asti aiheutuneet kustannukset, mikäli niitä ei voida peruuttaa. (Tuotetilaukset, kilpailumatkat, leirit jne.)

MAKSUKÄYTÄNNÖT POISSAOLO- SAIRASTUMIS- JA LOUKKAANTUMISTILANTEISSA

  • Tilapäisiä poissaoloja ei hyvitetä.
  • Lajimaksun osahyvityksestä voidaan neuvotella, mikäli sairastuminen tai loukkaantuminen aiheuttaa pidempiaikaisen (yli 1 kk) poissaolon harjoittelusta. Tämä edellyttää lääkärintodistusta. Tällaisessa tapauksessa ole yhteydessä info@porincheerleadingakatemia.fi.
  • Mikäli urheilija sairastuu tai loukkaantuu ennen kilpailumatkaa tai vastaavaa tapahtumaa eikä seura enää pysty perumaan osallistujan varauksia (esim. hotelli, kisailmoittautuminen) kuluhyvitystä ei makseta. Kilpajoukkueessa urheilevan lapsen/nuoren huoltajan kannattaa jo etukäteen kysyä omasta vakuutusyhtiöstä korvaako esim. perheen matkavakuutus kustannuksia tällaisessa tapauksessa.

MAKSAMATTOMAT LASKUT
Mikäli varsinaista laskua ei ole maksettu eräpäivään mennessä, lähetetään maksumuistutuskirje (sähköposti) 14 päivän kuluttua alkuperäisen laskun eräpäivästä. Maksumuistutukseen lisätään + 5 € huomautuskuluja. Seuran hallituksen päätöksen mukaisesti avoimena oleva erääntynyt lasku johtaa urheilijan sulkemiseen pois toiminnasta, kunnes erääntyneet maksut on hoidettu kokonaisuudessaan. Jokainen harrastaja on itse vastuussa siitä, että seuralla on ajantasainen sähköpostiosoite. Seuran Jopox maksupalvelu tarjoaa osamaksuvaihtoehdon, jolloin voit maksaa laskut halutessasi pienemmissä erissä. Hoitamalla maksut ajallaan varmistat urheilijan keskeytymättömän harrastamisen.

Kilpajoukkueen urheilijaa ei ilmoiteta kilpailuihin, mikäli kisamatkasta aiheutuvaa laskua ei ole maksettu eräpäivään mennessä. Urheilijalle ei myöskään tilata joukkuevarusteita (joukkuepaitaa tms.), mikäli tuotetta ei ole maksettu eräpäivään mennessä.

LASKUN LÄHETTÄMINEN PERINTÄÄN
Porin Cheerleading Akatemia ry käyttää Brang Oy -perintäyhtiötä. Mikäli maksusuoritusta ei ole tullut 14 pv kuluttua maksumuistutuksen lähettämisestä (28pv varsinaisen laskun eräpäivän jälkeen), lasku siirtyy suoraan perintään. Perintään siirrettyjen laskujen osalta urheilijan (yli 18-vuotias) tai urheilijan huoltajan on selvitettävä asiat suoraan perintätoimiston kanssa.

POIKKEUSTILANTEET
Ylivoimaisen seurasta johtumattoman esteen sattuessa (Force majeure), joka estää tavalla tai toisella seuran normaalin toiminnan, tapahtumat tai kilpailumatkat, seura ei ole velvollinen palauttamaan keräämiään maksuja. Tilatut tuotteet ja palvelut, joita ei voida peruuttaa laskutetaan ja ne tulevat maksettavaksi urheilijalle tai alaikäisen huoltajalle. Ylivoimaisen esteen sattuessa joukkuepaikan vastaanottanut henkilö on velvollinen maksamaan kaudesta aiheutuvat kaikki kyseisen kauden jäsen- ja lajimaksut. Tällöin seura kuitenkin pyrkii järjestämään mahdollisuuksien mukaan korvaavaa toimintaa.

Porin Cheerleading Akatemia tarjoaa kaiken ikäisille turvallista liikuntaa laadukkaassa ja kehittyvässä valmennuksessa. Laadun merkkinä toimii Olympiakomitean seuralle myöntämä lasten ja nuorten Tähtimerkki.


Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen seurojen laatuohjelma. Tähtimerkki on lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille. Tähtimerkki on osoitus modernista, ketterästä, vastuullisesta ja inhimillisestä toimintatavasta. Se vastaa erilaisten liikkujien tarpeisiin, mutta myös kehittyy heidän mukanaan.