PCA
Porin Cheerleading Akatemia on Porissa toimiva urheiluseura, jonka toiminta keskittyy pelkästään cheerleadingiin. Seura tarjoaa harrastajilleen mahdollisuuden harrastaa ja kilpailla lajia upeissa olosuhteissa, laadukkaassa valmennuksessa sekä kehittyvässä ympäristössä.

PCA on perustettu joulukuussa 2018, ja ensimmäisen vuoden aikana harrastajia kertyi noin 350.

Cheerleading
”Cheerleading on vauhdikas ja näyttävä kilpaurheilulaji, jonka harrastus Suomessa on jatkuvassa kasvussa. Lajiin liittyvät akrobaattiset osat sekä intensiivisyys tekevät siitä paitsi teknisesti vaikean, myös yleisölle yllätyksellisen ja viihdyttävän.” (scl.fi)

Cheerleadingiä voi harrastaa Suomessa viidessä eri ikäluokassa: mikrot alle 8-vuotiaat, minit 9-11-vuotiaat, youth 11-14-vuotiaat, juniorit 14-18-vuotiaat ja aikuiset yli 16-vuotiaat. Laji on kasvattanut suosiotaan myös vanhempien joukossa.
Kilpatasoja eli leveleitä on kuusi (level 1-6), jotka on jaettu neljään kategoriaan: aloittelijat, edistyneet-, keskitaso- ja SM-taso.

Harrastejoukkueissa harjoitellaan lajin perusteita hauskanpidon lomassa. Vaikka joukkue ei kilpaile, esiintymiskokemusta hankitaan mm. seuran järjestämissä kevät- ja joulunäytöksissä.

Jokaisella joukkueella on turvallisuussäännöt, jotta harjoittelusta saadaan taitotasolle sopivaa ja ennen kaikkea turvallista. Laji on monipuolista, kehittää koordinaatiota, kehonhallintaa ja joukkueena toimimista.

Harrastajana / Urheilijana seurassa
Seuramme harrastajat saavat ammattitaitoista ja ennen kaikkea laadukasta valmennusta ympäri vuoden. Joukkueessa urheilee yleensä keskimäärin 30 urheilijaa, joista jokainen on tärkeä osa suurempaa kokonaisuutta. PCA haluaakin olla yhtenäinen seura, jossa kaikki harrastajat tuntevat itsensä arvostetuiksi ja voivat olla oma itsensä.

Valmentajana seurassa
Maksamme valmentajille palkkion, jonka suuruus perustuu valmennuskokemukseen, käytyihin koulutuksiin sekä valmennusrooliin. Meille valmentajat ovat tärkeitä, arvokkaita ja jokainen tuo seuraan oman näkemyksensä lajista. Haluamme toimia tiiviissä yhteistyössä valmentajien kanssa ja kouluttaa heitä. Olemme valmentajien tukena ja autamme tekemään hyviä päätöksiä seuran, joukkueiden ja yhteisen toiminnan kannalta. Toiminnan sujuvuus ja kehittäminen perustuu molemminpuoliseen kunnioitukseen.

PCA Gym
Hallissamme on asianmukaiset pukuhuonetilat harrastajille, sekä valmentajien käytössä on oma toimistotila ja varustevarasto.
Treenihallissa on kokonainen 14m X 16m kilpailumatto, sekä tämän lisäksi myös 14m X 8m harjoitusalue.

Porin Cheerleading Akatemian perustajajäsenet
Seura perustettiin joulukuussa 2018. Seuraa perustamassa oli viisihenkinen hallitus: Marko Naukkarinen, Anni Naukkarinen, Johanna Simon-Bellamy, Noora Ojanen ja Emmanuel Simon-Bellamy.

Porin Cheerleading Akatemia tarjoaa kaiken ikäisille turvallista liikuntaa laadukkaassa ja kehittyvässä valmennuksessa. Laadun merkkinä toimii Olympiakomitean seuralle myöntämä lasten ja nuorten Tähtimerkki.


Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen seurojen laatuohjelma. Tähtimerkki on lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille. Tähtimerkki on osoitus modernista, ketterästä, vastuullisesta ja inhimillisestä toimintatavasta. Se vastaa erilaisten liikkujien tarpeisiin, mutta myös kehittyy heidän mukanaan.