Suomen Cheerleadingliiton tiedote 4.7.2022
Julkaistu: 04.07.2022 00.00

Suomen Cheerleadingliiton tiedote 4.7.2022

Suomen cheerleadingliitto lähetti 4.7.2022 jäsenseuroille alla olevan tiedotteen:

SCL hallituksen kokoustiedote: Junioreiden level 5 / tanssisarjojen ikärajaa laajennetaan kaudelle 2022–2023

Jakelu: SCL jäsenseurat, hallitus, toimisto, valiokuntien puheenjohtajat, aluevastaavat ja maajoukkuevalmentajat

Cheerleadingliiton hallitus kokoontui ylimääräiseen kokoukseen maanantaina 4. heinäkuuta keskustelemaan ECU:n ilmoittamasta ikärajamuutoksesta vuodelle 2023. Kuten 1.7. lähetetyssä jäsentiedotteessa kerrottiin, vuonna 2023 EM-kilpailuissa noudatetaan jo täysimääräisesti ICU:n ikärajoja.

Tästä johtuen SCL hallitus päätti, että Suomessa kaudella 2022-2023 junioreiden cheer level 5 sarjojen ja tanssi juniorit -sarjojen ikärajaa laajennetaan siten, että sarjoissa voi kilpailla 2004-2009 syntyneet urheilijat. Muihin ikärajoihin ei tulevalle kaudelle tehdä muutoksia.

Päätöksellä mahdollistetaan se, että ne seurat ja joukkueet, jotka eivät ensi vuonna kilpaile EM-kilpailuissa ja ovat mahdollisesti jo tehneet joukkuejaot voivat edelleen noudattaa näitä suunnitelmia. Lisäksi päätös mahdollistaa sen, että EM-kilpailuiden juniorisarjoihin edustusoikeuden saaneet joukkueet pystyvät kilpailemaan kevätkaudella kansallisesti myös joukkueella, joka täyttää EM-kilpailuiden ikärajat.

Tämä päätös on tehty nyt vain kaudelle 2022-2023 ja sitä seuraavan kauden osalta palaamme uusilla linjauksilla syksyn 2022 aikana. Kuten jo aikaisemmin kerrottu, syksyllä tehdään linjauksia myös edustajien lähettämisestä tulevaisuudessa myös kansainvälisten kilpailuiden muihin sarjoihin, kuten youth-sarjat ja tanssituplat. Näiden osalta mitään muutoksia ei kuitenkaan tehdä vielä kaudelle 2022-2023.

Linjaus kirjataan kilpailusääntöihin ja uudet säännöt julkaistaan elokuun aikana. Muita muutoksia sääntöihin ei tässä yhteydessä tehdä.

Lisätietoja: SCL hallituksen puheenjohtaja Riikka Taivassalo, riikka.taivassalo@scl.fi.

Ystävällisin terveisin,

Wilma Sirkka

Suomen Cheerleadingliitto – SCL

Valimotie 10

00380 Helsinki

www.scl.fi

Porin Cheerleading Akatemia tarjoaa kaiken ikäisille turvallista liikuntaa laadukkaassa ja kehittyvässä valmennuksessa. Laadun merkkinä toimii Olympiakomitean seuralle myöntämä lasten ja nuorten Tähtimerkki.


Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen seurojen laatuohjelma. Tähtimerkki on lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille. Tähtimerkki on osoitus modernista, ketterästä, vastuullisesta ja inhimillisestä toimintatavasta. Se vastaa erilaisten liikkujien tarpeisiin, mutta myös kehittyy heidän mukanaan.