JUNIOR ALFA INFO
Julkaistu: 18.12.2019 00.00

JUNIOR ALFA INFO

Junior Alfa (Level 5, juniorit)

Junior Alfa on Porin Cheerleading Akatemian SM-tasolla kilpaileva junioreiden edustusjoukkue.

Joukkueen kausi huipentuu kesäkuussa järjestettäviin SM-kilpailuihin, joissa tavoitteena on saavuttaa 1. sija.

Junior Alfa joukkueessa cheerleading harjoittelu on erittäin tavoitteellista kilpaurheilua. Joukkueeseen pyrkivillä urheilijoilla tulee olla vahva lajin perusosaaminen (level 3-4 taidot), joten joukkue ei sovellu lajia/kilpailu-uraa aloittelevalle urheilijalle.

Joukkueessa urheileminen vaatii urheilijoiltaan voimakasta motivaatiota, kurinalaisuutta ja halua kehittyä aina vain paremmaksi urheilijaksi. Urheilijoilta edellytetään hyviä ryhmässä toimimisen taitoja ja kykyä asettaa joukkueen paras ennen omaa etua. Junior Alfa joukkuetta muodostettaessa kiinnitetään huomiota teknisen osaamisen lisäksi myös urheilijan henkisiin valmiuksiin harjoitella pitkäjänteisesti kohti joukkueen tavoitetta.

Seuran kaikissa kilpajoukkueissa edellytetään urheilijalta ja hänen huoltajiltaan sitoutumista joukkueeseen. Runsaat poissaolot harjoittelusta estävät yksittäisen urheilijan lajitaitojen kehittymisen ja samalla ne heikentävät koko joukkuetta.

Huoltajien kannattaa huolellisesti miettiä jo ennen joukkuejakoja sopiiko joukkueen harjoittelumäärä perheen ja urheilijan muuhun arkeen. Junior Alfassa urheilevan nuoren vapaa-ajasta kuluu suuri osa cheerleadingin parissa ja tämä vaikuttaa mahdollisesti myös koko perheen elämään.

Viikoittaisen harjoittelun (8 h) ja kuukausileirien lisäksi joukkueen urheilijat sitoutuvat myös lajitaitojen omatoimiseen harjoitteluun kuten akrobatian ja stunttitaitojen harjoitteluun. Myös peruskuntoa kohottavaan harjoitteluun voi sisältyä omatoimista harjoittelua.

Ikäluokka: 2005-2009 syntyneet

Treenitunnit viikossa: 8 tuntia lajia ja + leiriviikonloput 1 kerta / kk + mahdollinen omatoiminen harjoittelu

Treenin sisältö: Tavoitteellinen lajiharjoittelu (level 5, Elite)

Kilpailut ja esiintymiset: arviolta 4 kilpailut vuodessa ja seuran näytökset

Harjoitteluajat:

Tiistai 19:00-21:00

Keskiviikko 16:30-18:30

Perjantai 18:00-20:00

Sunnuntai 17:00-19:00

Joukkueen harjoitteluohjelmaan sisältyy erillistä fysiikka- ja mentaalivalmennusta.

Valmentajat:

Ida Högbacka, Liisa Holmi

Arvioidut kustannukset koko kaudelta 23-24 (elokuu 23 – kesäkuu 24) ovat n. 2500 € sisältäen kausimaksut, jäsenmaksun, kisakustannukset, leirikustannukset, ulkopuoliset valmentajat, joukkuevarusteet, joukkueillat ja lisenssin ilman vakuutusta.

Joukkueen loma-ajat:

Syysloma 23.10. - 29.10.2023

Joululoma 23.12.2023 - 07.01.2024

Talviloma 19.02. - 25.02.2024

Perheen loma-matkat tulee ajoittaa joukkueen loma-aikoihin.

Muuta: Joukkue osallistuu myös kansainvälisiin kilpailuihin. Kilpailumatkan kustannukset Suomea lähellä oleviin maihin (Ruotsi, Viro) ovat mukana arvioiduissa kustannuksissa. Mikäli joukkue joutuu matkustamaan lentäen esimerkiksi Saksaan, niin silloin kulut kasvavat. Kustannusarviossa on huomioitu myös mentaalivalmentajan osuus. Kustannusarvioon ei sisälly omatoimisesti maksettavia kuluja. Näitä voi tulla esimerkiksi kisamatkojen ruokailuista tai urheilijan käyttörahoista.

Yhteydenotto: junioralfa@porincheerleadingakatemia.fi

Seuraa meitä somessa:

Instagram: @pcajunioralfa

Facebook: PCA Junior Alfa

Seuran uusimmat

Porin Cheerleading Akatemia tarjoaa kaiken ikäisille turvallista liikuntaa laadukkaassa ja kehittyvässä valmennuksessa. Laadun merkkinä toimii Olympiakomitean seuralle myöntämä lasten ja nuorten Tähtimerkki.


Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen seurojen laatuohjelma. Tähtimerkki on lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille. Tähtimerkki on osoitus modernista, ketterästä, vastuullisesta ja inhimillisestä toimintatavasta. Se vastaa erilaisten liikkujien tarpeisiin, mutta myös kehittyy heidän mukanaan.