Taloudellista tukea perheille lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen kustannuksiin
12.9.2020 9:42 Uutiset / Porin Cheerleading Akatemia

Lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen kustannuksiin on edelleen mahdollista saada taloudellista tukea.

Tiedote 10.9.2020

Taloudellista tukea perheille lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen kustannuksiin

Vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen kustannuksiin on edelleen mahdollista saada taloudellista tukea. Porilaisessa urheiluseurassa harrastaville 7–15-vuotiaiden porilaisten lasten ja nuorten perheille kohdennettua tukea voi hakea 30. syyskuuta 2020 asti.

– Koronakevät hiljensi harrastustoiminnan, mutta kesäkuun loppuun mennessä saapuneiden hakemusten määrä osoitti, että urheiluseuratoiminta on pyörähtänyt taas käyntiin ja tarvetta taloudelliselle tuelle selvästi on. Harrastus on tärkeä osa lapsen tai nuoren elämää ja tuen myötä saadaan helpotettua vähävaraisten perheiden arkea, liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti pohtii.

Seuraavat tukipäätökset tehdään lokakuun aikana. Tähän jakoon ehtii mukaan 30. syyskuuta jätetyt hakemukset. Tukea on mahdollista hakea niin kauan, kuin Aluehallintaviraston (AVI) myöntämää tukipottia riittää. Mikäli syyskuun lopussa päättyvän hakukierroksen jälkeen jää vielä jaettavaa, tiedotetaan uudesta hausta erikseen.

– Tukien jakamisessa tehdään yhteistyötä Me-talo Porin Lasten ja nuorten harrastusrahaston kanssa. Tätä tukea haetaan samalla lomakkeella, jolla alle 18-vuotiaat voivat hakea harrastusrahastosta tukea. Tukipäätökset tehdään kuitenkin kaupungin liikunta- ja nuorisoyksikössä. Päätöksen jälkeen tuki maksetaan suoraan seuralle, missä tukea saava lapsi tai nuoret harrastaa. Seura kohdentaa tukisumman suoraan tuen saajan harrastuskustannuksiin, Lahti avaa tukiprosessia.

Lounais-Suomen aluehallintoviraston myöntämällä 20 000 euron erityisavustuksella edistetään yhdenvertaisia, tasa-arvoisia ja saavutettavia harrastusmahdollisuuksia porilaisissa urheiluseuroissa. Harrastamisen kustannukset voivat olla esteenä urheiluharrastuksen aloittamiselle tai syynä harrastuksen loppumiselle. Erityisavustuksen turvin pystytään helpottamaan harrastuskustannusten kanssa tuskailevien vähävaraisten perheiden arkea.

– Lähetämme avustuksista jälleen tietoa myös suoraan seuroille ja pyydämme välittämään eteenpäin perheille. Tuen myötä seura voi saada myös uusia harrastajia, sillä tuen avulla liikuntaharrastuksen aloittaminen on mahdollista taloudellisista haasteita huolimatta, sanoo Lahti.

Kyseessä on liikuntaharrastuksen perustoiminnan tuki, joka on korkeimmillaan 50 euroa kuukaudessa yhtä lasta tai nuorta kohden. Urheilukilpailuja, kilpailumatkoja ja leirejä ei katsotan perustoiminnan hintaan kuuluviksi.

Lisätietoja antaa:

Petteri Lahti, liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö, puh. 044 701 0189


   
Lisää uutisia
Porin Cheerleading Akatemia
«  Huhtikuu   »
Kategoriat